ГоловнаСуспільствоЖиття

Двох фігурантів "справи 2 травня" знову заарештували, ще одному пробили голову (оновлено)

Засідання відбулося вночі. 

Двох фігурантів "справи 2 травня" знову заарештували, ще одному пробили голову (оновлено)
Фото: od.npu.gov.ua

Київський районний суд Одеси заарештував на 60 діб проросійських учасників подій 2 травня 2014 року в Одесі Сергія Долженкова і Євгена Мефьодова.

Про це повідомляється  на сайті поліції Одеської області.

18 вересня прокуратура повідомила їм про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

Зазначається, що санкцією вказаної статті передбачено покарання аж до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна або без неї. 

Фото: od.npu.gov.ua

Ще одному фігурантові справи, який також був виправданий напередодні, пробили голову, повідомляє "Думська".

"Один із фігурантів "справи 2 травня" Євген Грищук зазнав нападу невідомих. Сталося це в Овідіополі. Чоловікові пробили голову. Він був госпіталізований", - ідеться в повідомленні.

Оновлення. Як повідомив радник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк у Фейсбуці, інцидент стався на одній із заправок на виїзді з міста Чорноморськ. Про напад повідомив адвокат побитого.

При цьому Форостяк спростував інформацію, що чоловікові "пробили череп". За його словами, у потерпілого закрита черепно-мозкова травма, струс мозку і переломи ребер.

За фактом нападу розпочато кримінальне провадження за ст. 125 (умисні легкі тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України. Зараз правоохоронці чекають на результати експертизи для остаточної кваліфікації нападу.

Нагадаємо, 18 вересня Долженкова і Мефьодова (громадянина РФ) затримала Служба безпеки України відразу після того, як вони були виправдані судом Чорноморська у справі про масові заворушення на Грецькій площі.

Про нову кримінальну справу проти Долженкова і Мефьодова повідомлялося ще наприкінці 2015 року. Місцеве видання "Траса Е-95" з посиланням на "Групу 2 травня" писало, що 27 березня 2014 року "Одеська дружина" організувала автопробіг Одеса - Миколаїв, під час якого учасники використовували державний прапор Російської Федерації, закликали до непокори владі та невизнання суверенітету Україна над Одеською областю.

Долженков - активіст "Антимайдану", відомий також під псевдонімом "Капітан Какао". Разом із Мефьодовим він був активним учасником подій в Одесі 2 травня 2014 року.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram