ГоловнаСуспільствоЖиття

Директора табору "Вікторія" відправили в СІЗО

Суд задовольнив клопотання слідчого в повному обсязі. 

Директора табору "Вікторія" відправили в СІЗО
Петрос Саркисян
Фото: dumskaya.net

Київський районний суд обрав запобіжний захід для директора табору "Вікторія" Петроса Саркісяна, який був затриманий поліцією за підозрою в порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель дітей.

Про це повідомляє "Думська".

Слідчий і прокурор вимагали запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Захист просив суд про м'якший запобіжний захід у вигляді домашнього арешту або застави в розмірі 300 тис. гривень, посилаючись на те, що підозрюваний є інвалідом другої групи і 2011 року переніс операцію на серці.

Але в підсумку суддя задовольнив клопотання слідчого в повному обсязі - 60 діб Саркісян пробуде в СІЗО.

Сам директор муніципального табору пояснив, що не міг виконати припис ДСНС про усунення несправностей у пожежній сигналізації, оскільки це мала робити вища інстанція. За його словами, управління міської освіти не виділяло коштів на усунення неполадок із сигналізацією, оскільки дерев'яні корпуси не були прийняті на баланс.

У підсумку суддя доручив вивчити заяву підозрюваного.

Нагадаємо, у дитячому таборі "Вікторія" вночі 16 вересня внаслідок пожежі загинули три дівчинки. Поліція затримала директора табору Саркісяна. Він також був відсторонений від посади разом зі своїм заступником, який відповідав за пожежну безпеку. Також через трагедію, що сталася, відсторонили від посади голову Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова. Директор департаменту освіти Олена Буйневич подала у відставку сама.

Порушено кримінальне провадження за фактом пожежі. Попередня кваліфікація - ч.2 ст.270 Кримінального кодексу - порушення норм пожежної безпеки.

Табір "Вікторія" - муніципальний дитячий табір, у якому щороку за рахунок коштів міського бюджету Одеси відпочивають близько 5 тис. дітей, зокрема діти з багатодітних і малозабезпечених сімей та діти інших пільгових категорій, переможці конкурсів та турнірів, олімпіад і змагань, діти учасників АТО й діти-переселенці.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram