ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала жителя Запоріжжя, який "замінував" держустанову в Києві

Чоловік свою провину не заперечував, але пояснити мотиви не зміг.

Поліція затримала жителя Запоріжжя, який "замінував" держустанову в Києві
Архивное фото
Фото: Depositphotos\jinga80

Поліція затримала в Києві мешканця Запоріжжя, підозрюваного в неправдивому повідомленні про мінування території біля однієї з державних установ.

Про це повідомила прес-служба столичної поліції.

"Близько 11:00 понеділка невідомий подзвонив у поліцію і зажадав направити три патрульні наряди до стели на Майдані Незалежності, в іншому випадку в будівлі однієї з держустанов пролунає вибух. Слідчо-оперативна група і вибухотехніки, які приїхали на виклик, небезпечних предметів не виявили", - йдеться в повідомленні.

Евакуацію співробітників установи не проводили.

Правоохоронці з'ясували, що дзвінок надійшов з вуличного таксофона в Печерському районі від 53-річного уродженця Запоріжжя, якого у 2014 році вже притягували до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин.

Під час спілкування з правоохоронцями чоловік свою провину не заперечував, але пояснити мотиви не зміг, його доставили в управління. Зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян).

Нагадаємо, Нацполіція закликала Раду посилити відповідальність за фальшиві мінування. Кримінальний кодекс України містить окрему статтю 259 про свідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, вона передбачає до шести років для "жартівників". Але ризик потрапити за ґрати часто не відлякує псевдомінерів.

Нещодавно було встановлено, що близько 70 анонімних повідомлень про терористичні акти в Україні надіслав житель Новосибірська. Він зізнався в тому, що "мінував" СБУ, Міністерство оборони, Верховну Раду, Генпрокуратуру, Верховний cуд, Міністерство юстиції та Адміністрацію президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram