ГоловнаСуспільствоВійна

Російська резолюція щодо миротворців не дістала підтримки в Радбезі ООН

Делегації України та США після першого обговорення сказали, що далі з текстом працювати не готові. 

Російська резолюція щодо миротворців не дістала підтримки в Радбезі ООН
Фото: EPA/UPG

Україна та США в Раді Безпеки ООН відкинули  російську резолюцію про миротворчу місію на Донбасі.

Про це агентству ТАСС сказав постпред Росії при ООН Василь Небензя.

"Цей проект уже обговорювався в рамках Ради Безпеки, на нього була реакція з боку партнерів. Ми пропонували роботу з текстом цього проекту, але делегації України та Сполучених Штатів після першого обговорення сказали, що вони далі з текстом працювати не готові, у них будуть суттєві зауваження, а, можливо, в українців буде й контрпроект з питання про розміщення миротворчої місії на Донбасі", - сказав він.

"Тому обговорення нашого проекту тепер не відбувається. Найближчий тиждень воно просто неможливе логістично, оскільки тиждень високого рівня не дасть можливості виконувати експертні роботи", - пояснив російський постпред при ООН.

При цьому Небензя запевнив, що Росія продовжить роботу над документом. "Ми його під сукно не поклали, ми будемо його далі просувати, коли для цього настануть сприятливі умови", - сказав він.

Нагадаємо, 5 вересня президент Росії Путін висловив підтримку ідеї розмістити на сході України миротворчу місію. При цьому він заявив, що це має бути місія ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Згідно з останніми заявами Кремля, забезпечення охорони спостерігачів ОБСЄ ООНівцям може здійснюватися не лише на лінії зіткнення після розведення сил і засобів обох сторін, а й у інших місцях, де СММ ОБСЄ проводить свої інспекційні поїздки.

Україна та США наполягають, що миротворці мають перебувати на всій території ОРДЛО, включаючи кордон з Росією.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram