ГоловнаСуспільствоПодії

Опубліковано відео гасіння "Вікторії" з нагрудної камери пожежного

Судячи із запису, проблеми з водою були.

В інтернеті з'явилося відео з нагрудної камери начальника пожежного караулу, який брав участь у гасінні пожежі в дитячому таборі "Вікторія".

Запис дозволяє спостерігати роботу рятувальників фактично з перших хвилин гасіння, пише "Думская".

Видно, що співробітники ДержНС намагалися використовувати гідрант, що розташований на території табору, проте вода в ньому подавалася під дуже низьким тиском.

До того, як була прокладена кілометрова лінія до іншого гідранта, подачу води забезпечували шляхом підвозу, намагаючись її економити.

Також на відео відображено процес протоки сусідніх будівель, які теж ледь не згоріли, поквартирний обхід та багато іншого.

Нагадаємо, під час пожежі в одному з корпусів дитячого табору "Вікторія" в Одесі загинули троє дітей і двох госпіталізовано. Поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 270 КК (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

У порядку ст. 208 КПК затримано директора табору. Його також відсторонено від посади разом зі своїм заступником, який відповідав за пожежну безпеку. Також через трагедію, що трапилася, відсторонили від посади голову Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова. Директор департаменту освіти Олена Буйневич подала у відставку сама.

У понеділок відбудеться засідання штабу ДержНС з цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram