ГоловнаСуспільствоВійна

Від початку року на Донбасі загинуло 68 цивільних, - ОБСЄ

Люди похилого віку становлять 40% від загальної кількості жертв. 

Від початку року на Донбасі загинуло 68 цивільних, - ОБСЄ
Фото: facebook.com/oscesmmu

Жертвами бойових дій на Донбасі з початку року серед цивільного населення стали 383 людини. Серед них 68 загиблих і 315 поранених.

Про це глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан повідомив у фейсбуці.

"2017 року цивільне населення й далі страждає через конфлікт. СММ уже підтвердила 383 жертви серед цивільного населення: 68 загиблих і 315 поранених", - ідеться в повідомленні.

Згідно зі звітом місії, 2016 року жертвами серед цивільного населення стали 442 людини: 88 загиблих і 354 поранених.

Апакан наголосив, що літні люди становлять 40% від загальної кількості жертв. А з 31 жертви серед цивільного населення через неправильне поводження з вибуховими пристроями понад 50% - діти.

Зважаючи на ситуацію на Донбасі глава СММ ОБСЄ закликав сторони конфлікту звернути увагу насамперед на захист цивільного населення.

"На сторони покладено відповідальність за вжиття заходів з обмеження впливу конфлікту на цивільне населення. Зокрема, вони мають відмовитися від практики розміщення особового складу та військової техніки в житлових районах і поблизу них, а також припинити застосування неприцільного озброєння і озброєння непрямого наведення, а саме - мінометів і артилерії, включаючи реактивні системи залпового вогню, у районах проживання цивільного населення", - заявив Апакан.

Глава місії також вказав на необхідність постійного інформування про мінну небезпеку й закликав усі сторони, відповідно до взятих на себе зобов'язань, забезпечити значний прогрес у роботі з позначення, огорожі та складання карт замінованих районів.

Нагадаємо, у липні перший заступник глави СММ ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що число мирних громадян, які постраждали на Донбасі, збільшилося на 50 відсотків порівняно з минулим роком.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram