ГоловнаСуспільствоПодії

В одеському СІЗО заарештована напала на жінку-конвоїра

Колеги конвоїра встигли відтягнути нападницю і наділи на неї наручники.

В одеському СІЗО заарештована напала на жінку-конвоїра
Фото: telegraf.com.ua

У слідчому ізоляторі Одеси стався новий інцидент з нападом на персонал установи. Арештантка напала на жінку-конвоїра, яка намагалася вгамувати ув'язнених, повідомляє ТСН.

Коли молодший інспектор відкрила камеру, одна з арештанток накинулася на співробітницю і кілька разів її вдарила. Колеги конвоїра встигли відтягнути нападницю і наділи на неї наручники. Зараз розслідуванням займається прокуратура.

Як повідомлялось, в.о. начальника з виконання кримінальних покарань повідомили про підозру у справі про тортури в Одеському СІЗО.

Нагадаємо, в серпні в'язень Одеського СІЗО убив і розчленував співробітницю ізолятора. Частини тіла жінки виявили інші співробітники установи. Вбивцею виявився 39-річний заарештований, який перебував у СІЗО і раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за ст. 187 (розбій) та 115 (умисне вбивство).

У зв'язку з цими та іншими фактами на час розслідування від своєї посади відсторонено начальника Одеського СІЗО В'ячеслава Коваля. Пізніше омбудсмен Валерія Лутковська повідомила про побиття арештантів в якості акції залякування.

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за ч.2. ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, яке супроводжувалося насильством), яке перекваліфіковано на ч.2 ст. 127 (катування).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram