ГоловнаСуспільствоВійна

Колишнього бойовика "ДНР", що прийшов на службу в ЗСУ, відправили під суд

Він встиг повоювати за обидві сторони.

Колишнього бойовика "ДНР", що прийшов на службу в ЗСУ, відправили під суд
Фото: СБУ

Прокуратура Донецької області відправила під суд 50-річного контрактника Збройних сил України, який у 2014-2015 роках воював у лавах терористичної організації "ДНР".

Слідство встановило, що в липні 2014 року уродженець Кривого Рогу добровільно вступив до лав "ДНР", отримавши посаду навідника-оператора ПТУР. До квітня 2015 року він встиг взяти участь у боях біля Сніжного, Дмитрівки, Шахтарська (Донецька область) і Красного Луча (зараз - Кришталевий, Луганська область). Також воював проти Збройних сил під Іловайськом і Дебальцевим. Потім, як повідомили в СБУ після затримання військового, він покинув "ДНР" і поїхав до сестри в Росію. Щоб потрапити на територію Росії, скористався посвідченням "ополченця" з підписом Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

У 2016 році він повернувся на територію України, підписав контракт зі Збройними силами України і прослужив до травня 2017 року, коли був затриманий за підозрою у співпраці з терористами.

Його звинувачують за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу - участь у терористичній організації. Справу розглядатиме Артемівський міськрайонний суд Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram