ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада заборонила продавати алкоголь у кіосках

З функціоналу кіосків виключили продаж будь-яких спиртовмісних напоїв.

Київрада заборонила продавати алкоголь у кіосках
Фото: bereznyaki.org

Київська міська рада заборонила продавати слабоалкогольні, а також міцні спиртні напої в кіосках.

Про це повідомляють на сайті Київради.

Відзначають, що з функціоналу кіосків виключається продаж таких напоїв, як горілка, слабоалкогольні напої, джин-тонік і взагалі всі спиртовмісні, що можуть продаватися в МАФах.

"Тривалий час у Києві існувала законодавча колізія. Згідно з чинним законодавством, алкогольні напої можна продавати тільки в капітальних спорудах. Законодавець чітко визначає, що є капітальною спорудою. Тимчасові споруди не належать до капітальних і тому, видаючи дозволи на продаж алкогольних напоїв у тимчасових спорудах, ми порушуємо чинне законодавство. Це рішення регулює таку колізійну ситуацію. Більше того, заборонити продаж спиртного вимагають самі кияни", - йдеться в повідомленні.

На думку депутатів, таке рішення повинно позитивно вплинути на комфорт киян, оскільки воно забезпечить боротьбу з так званими "наливайками" і врегулює торгівлю алкогольними та слабоалкогольними напоями в кіосках.

Рішення підтримав 81 депутат.

Нагадаємо, 17 березня 2016 року Київська міськрада заборонила продаж алкоголю в кіосках. Також столичні депутати затвердили низку правил для ведення підприємницької діяльності в МАФах і описали процедуру сплати пайової участі. Всі незаконні МАФи було доручено демонтувати до 1 травня. У листопаді Апеляційний адміністративний суд Києва скасував заборону на продаж алкоголю в київських кіосках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram