ГоловнаСуспільствоПодії

У одного з учасників подій у "Шегинях" удома знайшли автомат і тисячу патронів

Походження зброї встановлюють.

У одного з учасників подій у "Шегинях" удома знайшли автомат і тисячу патронів
Фото: lv.npu.gov.ua

У одного з учасників подій у "Шегинях", де 10 вересня Михайло Саакашвілі прорвався через кордон, удома знайшли автомат Калашникова та більш ніж тисячу патронів.

Як повідомляють на сайті поліції, обшук відбувся 13 вересня.

Під час слідчих дій було знайдено АК, 790 патронів калібру 5,45 мм і 301 патрон калібру 7,62 мм. Походження зброї та боєприпасів поки не встановлено.

Нагадаємо, в неділю позбавлений громадянства Саакашвілі повернувся в Україну через пункт пропуску "Шегині". Політика провели на територію України в "коробочці" його прихильники, які прорвали оточення правоохоронних органів.

Події в "Шегинях" кваліфікували за ч. 1 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через кордон), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу), ч. 4 ст. 345 (насильство стосовно співробітника правоохоронного органу) і ст. 293 (групове порушення громадського порядку) і ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Держприкордонслужба склала адміністративні протоколи на 69 осіб, які незаконно перетнули держкордон у пункті пропуску "Шегині". Поліція затримала п'ятьох найактивніших учасників прориву, двох із них заарештовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram