ГоловнаСуспільствоЖиття

Російських військ недостатньо для наступу на Україну з Білорусі, - Держприкордонслужба

РФ буде використовувати навчання "Запад-2017" для зміцнення своїх позицій.

Російських військ недостатньо для наступу на Україну з Білорусі, - Держприкордонслужба
Фото: Телеканал Звезда

Збройних сил Російської Федерації, які залучені до навчань "Запад-2017", недостатньо для вторгнення на територію України.

Про це заявив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян в ефірі телеканалу "Прямий".

"Я не думаю, що Путін готується відкрити новий фронт. Навіть для того, щоб відкрити новий фронт тих сил, які вони накопичують у Білорусі, їх буде недостатньо для наступальних дій, якщо ми говоримо про Україну. Хоча ми не повинні забувати і про країни Прибалтики", - сказав він.

Слободян також зазначив, що РФ буде використовувати ці навчання для зміцнення своїх позицій на території Білорусі.

"Не виключено, що на ротаційній основі ці підрозділи там залишаться. І, звичайно, вони будуть використовувати ці навчання для того, щоб, можливо, перевірити і нашу реакцію на проведення таких масштабних заходів поблизу північних кордонів ", - сказав спікер ДПСУ.

Нагадаємо, 14-20 вересня відбудуться спільні російсько-білоруські військові навчання. Згідно із заявами Москви, в навчаннях візьмуть участь не менш ніж 13 000 військовослужбовців, проте західні фахівці вважають, що насправді їх буде близько 100 тис. За інформацією литовської іноземної розвідки, ймовірний сценарій навчань - збройний конфлікт із НАТО. Частина регіонів, в яких будуть проходити навчання, розташовані біля кордонів Литви, тому не виключають можливості провокацій.

Під час візиту до Києва президент Білорусі Олександр Лукашенко гарантував, що територія його країни не буде використовуватися для вторгнення в Україну.

Міністр оборони Великобританії Майкл Феллон вважає, що спільні військові навчання Росії і Білорусі - "Запад-2017" - проводяться з метою спровокувати НАТО. А Міноборони Франції назвало навчання "стратегією залякування". Водночас, генсек НАТО Єнс Столтенберг не бачить загрози в російських навчаннях "Запад-2017", але розкритикував Москву за їхню закритість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram