ГоловнаСуспільствоПодії

Word Sailing не визнала російські змагання в Криму

Вітрильні змагання планувалися в Севастополі з 8 по 15 вересня.

Word Sailing не визнала російські змагання в Криму
архивное фото
Фото: regnum.ru

Парусна федерація України домоглася від Word Sailing (всесвітня федерація, яка відповідає за проведення олімпійських і параолімпійських змагань з вітрильного спорту) невизнання російських змагань в анексованому Криму.

Про це повідомляє Isport.ua.

Відзначають, що Україна отримала підтвердження від Word Sailing про невизнання дійсними змагань, які планувалися в Севастополі з 8 по 15 вересня 2017 року, а також російського національного чемпіонату з віндсерфінгу.

"Проведення змагань є можливим лише за ініціативою і під егідою української федерації вітрильного спорту. А оскільки, відповідно до рішень ООН і Міжнародного олімпійського комітету, Крим визнано частиною України, то будь-які змагання можуть проводитися під егідою української федерації вітрильного спорту", - йдеться в офіційному листі World Sailing.

За словами віце-президента Вітрильної федерації України Дмитра Шимківа, цим рішенням Всесвітня вітрильна федерація World Sailing визнала, що Крим - це невід'ємна частина України.

"А отже, будь-які змагання, які проводяться на території незаконно анексованого Криму, не можуть йти в міжнародний залік країни-агресора", - зазначив він.

Фото: isport.ua

Нагадаємо, після анексії півострова Росія обіцяє виділяти гроші і будувати нові об'єкти, але серйозних спортивних подій за три роки в Криму провести так і не вдалося. Детальніше читайте в статті LB.ua "Що таке кримський спорт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram