ГоловнаСуспільствоЖиття

У порт Криму незаконно зайшло судно з Лівії під прапором Сьєрра-Леоне

Cуховантаж Nadalina заходив у закритий морпорт окупованого Севастополя.

У порт Криму незаконно зайшло судно з Лівії під прапором Сьєрра-Леоне
Фото: mtot.gov.ua

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб зафіксувало незаконний захід у порт анексованого Росією Криму судна з Лівії під прапором Сьєрра-Леоне.

Про це повідомляють на сайті міністерства.

"8 вересня о 16:39 зафіксовано захід суховантажу Nadalina під прапором Сьєрра-Леоне в порт Севастополя. Судно прибуло з лівійського порту Тріполі, звідки вийшло 30 серпня", - йдеться в повідомленні.

У відомстві наголосили, що морпорти, розташовані на території Криму - Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта - закриті на підставі розпорядження Кабінету Міністрів від 30 квітня 2014 року і відповідно до наказу Міністерства інфраструктури від 16 червня 2014 року.

"Захід суден під іноземними прапорами в закриті морські порти і термінали, розташовані на території АР Крим і м. Севастополь, розглядаються як порушення норм міжнародного права і як дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою відповідальність судновласників, операторів і капітанів суден, у тому числі кримінальну", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в 2016 році прикордонники затримали судно Sky Moon за заходи до Криму. В травні 2017 року його конфіскували на користь держави.

1 серпня прикордонники Одеського загону морської охорони затримали в українських водах річки Дунай судно San Porfyrios під прапором Белізу, яке в 2014-2015 роках неодноразово відвідувало закриті порти Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram