ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києва вибухнув автомобіль, загинув чеченський розвідник, який воював в АТО (оновлено)

За попередньою інформацією, також постраждала жінка і дитина.

У центрі Києва, в районі Бессарабської площі, вибухнув автомобіль, попередньо - є постраждалі.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Сталося це між вулицею Басейною та Великою Васильківською. Автомобіль повністю знищено.

Очевидці вибуху змогли швидко витягти її з машини. Повідомляється, що вона перебувала на пасажирському сидінні. Швидка допомога відвезла жінку в лікарню.

Точної інформації про кількість постраждалих немає. За словами свідків, в автомобілі перебували кілька людей, в тому числі дитина.

Крім того постраждав ще один автомобіль, припаркований поруч.

Як уточнюють "Українські новини", близько 18:15 на вулиці Скоропадського стався вибух чорного автомобіля Toyota Camry з грузинськими номерами. Машина отримала сильні пошкодження - дах віднесло вибухом на 50 метрів від автомобіля. Вулиця перекрита правоохоронцями, на місці вибуху працює поліція, медики та пожежники. На місце події також прибув радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Оновлення станом на 19:10. В результаті вибуху загинув водій автомобіля - громадянин Грузії, боєць добровольчого батальйону Тимур Махаурі, який воював в АТО. Про це повідомили в ефірі телеканалу "112Україна" його знайомі, які прибули на місце події.

За словами одного з них, котрий представився товаришем двоюрідного брата загиблого, Махаурі служив у чеченському батальйоні імені шейха Мансура. Другий чоловік, який представився товаришем по службі загиблого, розповів, що Махаурі воював у батальйоні імені Джохара Дудаєва і був "особистим ворогом" голови Чечні Рамзана Кадирова.

У січні 2017 року Тимура Махаурі (відомий також як Алі Дубаї і Руслан Папаскері) затримували в центрі Києва, повідомляє "Радио Свобода". При ньому були документи, які вказують на те, що він є розвідником Добровольчого міжнародного миротворчого батальйону, який базується в секторі "М" в зоні АТО.

За інформацією з відкритих джерел, Махаурі заарештували в Туреччині восени 2012 року за звинуваченням у вбивстві закордонного представника "Імарату Кавказ" (сепаратистська ісламістська організація, яка веде озброєну боротьбу з Росією на Північному Кавказі) Муси Атаєва. Однак через три роки, після кількох судових процесів, його звільнили рішенням суду в Стамбулі.

Після звільнення Махаурі перебрався в Україну, де його затримали за носіння зброї. 28 лютого 2017 року Печерський суд затвердив угоду про визнання провини з прокурором, згідно з яким Махаурі карався 5 роками в'язниці з відстрочкою виконання покарання на 3 роки і зобов'язанням відзначатися в органах до закінчення випробувального терміну. Пістолети, в тому числі і з позолоченим курком, за рішенням суду, були знищені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram