ГоловнаСуспільствоЖиття

Ватажкові севастопольського НЗФ "Рубіж" повідомили про підозру у сприянні окупації Криму

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Ватажкові севастопольського НЗФ "Рубіж" повідомили про підозру у сприянні окупації Криму
Фото: QHA Агентство Крымские Новости

Прокуратура повідомила про підозру колишньому командиру незаконного збройного формування "Добровільна народна дружина "Рубіж" у сприянні Росії в окупації Криму.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим повідомлено про підозру колишньому командиру незаконного збройного формування "ДНД "Рубіж" у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, яке спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки)", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що зібрані слідством докази свідчать про те, що зазначена особа в січні 2014 року створила на території Криму незаконне збройне формування "ДНД "Рубіж" і надалі керувала ним.

"Діяльність цієї організації була спрямована на зміну меж території України і забезпечення проведення нелегітимного референдуму в Криму з від'єднання півострова від України і, як наслідок, анексію півострова Росією", - наголошено в повідомленні.

Зокрема, члени НЗФ під керівництвом свого "командира" блокували військові частини ЗСУ на півострові і захоплювали військові кораблі Військово-морських сил.

"Одночасно в суд подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і отримано дозвіл на його затримання і доставку в суд для розгляду клопотання по суті", - додали в ГПУ.

Нагадаємо, в травні прокуратура порушила справу про роль ЗМІ в анексії Криму - виробництво кваліфіковано за статтею "Ведення війни".

Росія захопила Крим навесні 2014 року, коли з Києва втік президент Віктор Янукович. ООН визнала анексію півострова незаконною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram