ГоловнаСуспільствоЖиття

57 молдовських військових прибули на навчання Rapid Trident в Україну

Урочисте відкриття відбудеться 11 вересня на Яворівському полігоні.

57 молдовських військових прибули на навчання Rapid Trident в Україну
Молдавские военные, которые участвуют в учениях НАТО «Rapid Trident 2017» в Украине
Фото: army.md

Група військовослужбовців Збройних сил Молдови прибула на Яворівський полігон у Львівській області для участі в міжнародних навчаннях "Rapid Trident-2017".

Про це повідомив керівник медіа-центру Міноборони у Львові, полковник Олександр Поронюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні на полігон прибули 57 військовослужбовців Збройних сил Молдови, які візьмуть участь у "Репід Трайдент-2017", - сказав Поронюк, зазначивши, що представники Молдови брали участь у всіх підготовчих конференціях до цих навчань.

Він також розповів, що 8 і 9 вересня на Яворівський полігон прибувають інші учасники навчань. Усього в "Репід Трайдент-2017" візьмуть участь 2,5 тис. військовослужбовців з понад 10 країн світу.

Урочисте відкриття відбудеться 11 вересня о 09:00 на Яворівському полігоні.

Нагадаємо, уряд Молдови в середу вранці схвалив участь молдовських військовослужбовців у навчаннях "Rapid Trident-2017". Однак того ж дня президент Молдови Ігор Додон призупинив дію постанови уряду.

Незважаючи на заборону, в четвер 57 військовослужбовців вирушили в Україну. Додон у відповідь на це зажадав негайної відставки в.о. міністра оборони Георгія Галбури, який причетний до ухвалення рішення про участь у військових навчаннях, і дав вказівки уточнити причетних до цього рішення та ініціювати їх пониження на посадах і в званнях.

Уряд Молдови, проте, вирішив домагатися участі військових у навчаннях, наголосивши, що через неучасть країна зазнає збитків, а стан армії залишає бажати кращого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram