ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція ліквідувала один із найбільших борделів у Київській області

52-річний киянин організував великий бордель на території готельного комплексу під виглядом "послуг масажу".

Поліція ліквідувала один із найбільших борделів у Київській області
Фото: Пресс-служба Нацполиции

Правоохоронці успішно провели спецоперацію із затримання злочинної групи, учасники якої організували надання різноманітних сексуальних послуг на території Київської області.

Про це повідомляє прес-служба поліції в Фейсбуці.

Як розповів начальник управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Андрій Ткач, оперативники впродовж 9 місяців "проводили кропітку роботу з документування злочинної діяльності зазначеної групи". Під час спецоперації були затримані всі шестеро її учасників.

Незаконний бізнес організував 52-річний киянин на території готельного комплексу на Окружній дорозі під виглядом "надання послуг масажу". До складу групи також увійшли: два диспетчера, 20 повій і три водія-охоронця, які при необхідності доставляли дівчат на виїзні замовлення і виконували функції інкасаторів.

Фото: Прес-служба Нацполіції

Для постійного оновлення клієнтської бази зловмисники поширювали рекламні візитки з зазначеними контактами, в основному серед відвідувачів лазень і саун.

Правоохоронці провели 10 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів і в готельному комплексі, під час яких було вилучено гроші, банківські картки, рекламні візитки, блокноти з розрахунками клієнтів і дівчат.

Тривають слідчі дії. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 302 КК (створення або утримання місць розпусти і звідництво), ч. 2 ст. 303 КК (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією.

Нагадаємо, в 2015 році до Верховної Ради було внесено законопроект про легалізацію проституції, проте його депутати не розглядали.

Заступник голови Нацполіції Андрій Крищенко вважає, що легалізація проституції не зменшить криміналізацію цієї сфери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram