ГоловнаСуспільствоЖиття

В одеському аеропорту почали будувати нову злітно-посадкову смугу

Після закінчення будівельних робіт аеропорт зможе приймати і відправляти повітряні судна всіх класів. 

В одеському аеропорту почали будувати нову злітно-посадкову смугу
Фото: shackih.livejournal.com

У міжнародному аеропорту "Одеса"  почалося будівництво нової злітно-посадкової смуги.

Про це повідомляється на сайті  Кабінету Міністрів.

В урочистому закладенні капсули з нагоди початку будівництва взяв участь прем'єр-міністр Володимир Гройсман, котрий перебував у області з робочою поїздкою.

"Ми знайдемо ресурс, щоб протягом 30 місяців одесити отримали нову смугу. Це буде розвивати економіку як регіональну, так і всієї країни", - сказав прем'єр.

Зазначається, що після закінчення будівельних робіт аеропорт зможе приймати і відправляти повітряні судна всіх класів.

Гройсман також візьме участь у II Міжнародній транспортній конференції високого рівня "Інтегровані транспортні коридори Європа-Азія". Також він проведе перемови з прем'єр-міністром Молдови на тему прикордонної співпраці та реалізації Дорожньої карти співпраці двох країн.

У рамках поїздки прем'єр-міністр відкриє новий "АвтоХАБ" в Одеському морському порту і проінспектує хід ремонту ділянки траси М05 Київ-Одеса км 402-409.

Нагадаємо, 2011 року для реконструкції  аеропорту було створено ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", яке на 25% належить місту. Другим учасником СП стала компанія Odessa Airport Development Ltd., за якою, вважається, стоять місцеві бізнесмени Борис Кауфман і Олександр Грановський.

Роботи з будівництва нового терміналу аеропорту проводили за кредитні кошти, отримані під заставу майна комунального підприємства. Реконструювати ж злітно-посадкову смугу приватний інвестор зовсім відмовився. Тим часом після створення СП міськрада передала від комунального підприємства приватній компанії низку ділянок землі навколо аеропорту загальною площею близько 100 га під виглядом реконструкції аеропорту та будівництва нової ЗПС.

У жовтні 2016 року одеський аеропорт був повернутий у муніципальну власність. У квітні 2017 року в аеропорту відкрився новий термінал  для внутрішніх рейсів.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram