ГоловнаСуспільствоВійна

Україна не збирається погоджувати введення миротворців з "ДНР" і "ЛНР"

"Ні про яке узгодження з російськими бойовиками не може бути мови".

Україна не збирається погоджувати введення миротворців з "ДНР" і "ЛНР"
Фото: ООН/Марко Дормино

Україна не збирається погоджувати введення миротворців на Донбас з терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР".

Про це заявив президент Петро Порошенко, виступаючи зі щорічним посланням до парламенту про внутрішнє і зовнішнє становище України.

"Ні про яке узгодження з російськими бойовиками параметрів майбутньої місії ООН не може бути мови", - сказав президент.

Порошенко також підтвердив нещодавню заяву Міністерства закордонних справ про те, що в складі миротворчої місії не буде місця для громадян Росії.

"Ми виступаємо за розгортання повноцінної миротворчої місії ООН на Донбасі. Її метою має бути не консервація російської окупації і легалізація російської військової присутності, а забезпечення міцного миру в окремих районах Донецької та Луганської областей України та повне відновлення територіальної цілісності нашої держави", - зазначив президент.

Він не відкидає, що це питання буде дуже складно узгодити на міжнародному рівні. Проте Порошенко сподівається на допомогу міжнародних партнерів, у першу чергу Німеччини, Франції та США.

Нагадаємо, Україна вже два роки просить ввести миротворців на Донбас.

У вересні Порошенко має намір знову порушити це питання на сесії Генеральної асамблеї ООН. Україна готова на три варіанти введення миротворців: у вигляді поліцейської місії ОБСЄ, місії ООН і європейської поліцейської місії. Місія повинна буде знаходитися на всій окупованій території Донецької та Луганської областей, у так званій "сірій зоні" і на українсько-російському кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram