ГоловнаСуспільствоПодії

Суд над підозрюваними у катастрофі МН17 пройде в Гаазі, - Мін'юст Нідерландів

Розслідування ще триває, і нікому звинувачення ще не висунуто.

Суд над підозрюваними у катастрофі МН17 пройде в Гаазі, - Мін'юст Нідерландів
Фото: EPA/UPG

Судовий процес над підозрюваними у катастрофі літака Малазійських авіаліній рейсу МН17, який був збитий в небі над Донбасом, відбудеться в Гаазі.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на заяву міністра юстиції країни Стефа Блока, передає УНІАН.

"Міністр вважає, що суд у Гаазі є найлогічнішим вибором для цього процесу. Також може статися, що судовий розгляд буде проводитися не в самій Гаазі, а в іншому місці за межами міста", - йдеться в повідомленні.

Раніше вже була досягнута домовленість, що підозрювані будуть відповідати згідно із законодавством Нідерландів. Між тим, Нідерланди хотіли б, щоб справу розглядав Міжнародний суд ООН, але в Раді безпеки ООН Росія застосувала право вето.

За інформацією ЗМІ, кримінальне розслідування ще триває, і нікому звинувачення ще не висунуто.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що винних в аварії рейсу МН17 на Донбасі можуть судити заочно. "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група прийшла до висновку, що авіалайнер було збито ракетою серії 9M38, запущеною з самохідної вогневої установки BUK-TELAR з сільськогосподарського поля в районі селища Першотравневе. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. Далі з розслідування випливає, що самохідна вогнева установка BUK-TELAR доставлена в Україну з Російської Федерації і, після того, як вона була використана для атаки на авіалайнер рейсу МН17 була знову повернута на територію РФ.

У середині листопада 2016 року міністр транспорту Малайзії Ліоу Тіонг Гавкіт заявив, що вже ідентифіковані імена 100 підозрюваних, причетних до трагедії, і вони будуть названі до початку 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram