ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група констатувала рекордно низьку кількість обстрілів з 28 серпня по 3 вересня

Українська сторона з 2015 року відстоює введення миротворчої місії в ОРДЛО.

Контактна група констатувала рекордно низьку кількість обстрілів з 28 серпня по 3 вересня

Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Донбасі констатувала, що в період з 28 серпня по 3 вересня 2017 року зафіксовано найнижчу кількість обстрілів починаючи з 2015 року.

Про це повідомила у Фейсбуці прес-секретар колишнього президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

За її словами, українська сторона з 2015 року послідовно відстоює введення миротворчої місії на всю територію ОРДЛО, включаючи українсько-російський кордон.

"Режим тиші - принципова умова для всебічного продовження імплементації Мінських угод, включаючи гуманітарний, політичний, соціально-економічний блоки питань", - зазначила Оліфер.

У гуманітарній підгрупі триває обговорення питань звільнення заручників.

Також актуальним залишається питання формування порядку денного роботи політичної підгрупи, де Україна пропонує обговорювати скасування указу президента РФ Володимира Путіна про визнання документів, виданих ватажками бойовиків в ОРДЛО, а також відмову відновлення Україною контролю за українсько-російським кордоном та створення робочої підгрупи на кордоні.

Нагадаємо, раніше президент РФ Путін заявив, що Росія згодна на миротворців тільки на лінії розмежування, але не на кордоні з Росією, і тільки для забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ. За його словами, розміщення сил ООН можливе тільки після відведення озброєнь і узгодження цього питання з представниками незаконних збройних формувань "ЛНР" і "ДНР".

У відповідь Міністерство закордонних справ України назвало вимоги, дотримання яких необхідне для введення миротворчої місії на Донбас. Вони включають виведення окупаційних військ з Донбасу і відсутність російського персоналу в складі місії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram