ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіберполіція затримала росіянина, який організував мережу інтернет-шахраїв у Львові

Зловмисникам вдалося обдурити близько 50 громадян з різних регіонів України.

Кіберполіція затримала росіянина, який організував мережу інтернет-шахраїв у Львові
Фото: npu.gov.ua

Співробітники кіберполіції у Львівській області викрили чотирьох осіб, які займалися шахрайством в Інтернеті.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Злочинне угруповання діяло на території України протягом 2016-2017 років. Для прикриття один з її учасників оформив підприємницьку діяльність і спеціально орендував приміщення.

"Саме в цьому орендованому приміщенні зловмисники і організували свій "офіс": створили Інтернет-майданчики, де рекламували свої послуги з продажу автозапчастин. Обов'язковою умовою договору купівлі-продажу була 100% передоплата", - наголошується в повідомленні.

Перерахувавши гроші, постраждалі товар так і не отримували. До того часу телефони "продавців" вже були відключені або не відповідали. Таким чином шахраям вдалося обдурити близько 50 громадян з різних регіонів України.

Фото: npu.gov.ua

Організатором групи був 49-річний громадянин Російської Федерації, який тимчасово проживав у Львові. Його спільники - 46, 41 і 26 років - жителі Львова, Львівської області та Івано-Франківська. Трьох затриманих взяли під варту, ще одного відправили під домашній арешт.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч. 4 ст. 190 КК (шахрайство).

Нагадаємо, раніше Кіберполіція викрила злочинну групу, яка наживалася на пожертвуваннях онкохворим дітям. Шахраї вкрали більш ніж 100 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram