ГоловнаСуспільствоЖиття

Представництво президента в Криму пропонує закрити КПВВ "Чаплинка"

Пропонується скоротити кількість пунктів пропуску на півострів з 3 до 2.

Представництво президента в Криму пропонує закрити КПВВ "Чаплинка"
Фото: Александр Рудоманов

Представництво президента в анексованому Росією Криму виступає за скорочення пунктів пропуску на півострів із трьох до двох.

Про це повідомив постійний представник президента в Криму Борис Бабин на засіданні комітету Верховної Ради в закордонних справах.

"Навіщо нам утримувати два пункти пропуску - "Каланчак" і "Чаплинка" - на відстані декількох кілометрів один від іншого тільки тому, що так зробили росіяни? Я думаю, що, з огляду на питання національної безпеки, є розуміння з боку силових структур, там повинен бути один пункт пропуску", - сказав він.

Директор департаменту з питань Криму Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Сергій Мокренюк повідомив, що проект облаштування пунктів пропуску в Крим на цей момент перебуває в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.

"Відносно пропозиції ліквідації КПВВ "Чаплинка" - є деякі зауваження щодо того, що якщо ми звужуємо пропускну здатність в'їзду-виїзду, то можуть бути провокації з боку Росії", - заявив він.

Водночас Бабин теж вважає, що пункт пропуску "Чаплинка" повинен бути закритий.

Нагадаємо, на адмінкордоні з анексованим Кримом є три пункти пропуску - "Каланчак", "Чаплинка" і "Чонгар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram