ГоловнаСуспільствоВійна

Росія внесе в Раду Безпеки ООН власну резолюцію про введення миротворців на Донбас

Путін хоче, щоб це питання було погоджено з бойовиками.

Росія внесе в Раду Безпеки ООН власну резолюцію про введення миротворців на Донбас
Фото: EPA/UPG

Росія внесе до Ради Безпеки ООН власну резолюцію про введення миротворчої місії на Донбас.

Про це заявив журналістам президент РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС, пише ТАСС.

"Міністр тут, будемо вважати, що це доручення міністерству закордонних справ - внести відповідну резолюцію до Ради Безпеки", - додав Путін.

Президент РФ заявив, що розміщення сил ООН можливе тільки після відведення озброєнь і при узгодженні цього питання з представниками незаконних збройних формувань "ЛНР" і "ДНР".

Нагадаємо, що Україна вже два роки просить ввести миротворців на Донбас.

На початку березня 2015 року президент Петро Порошенко підписав указ про звернення до Радбезу ООН із проханням про введення миротворців на Донбас. Документ ввів у дію рішення РНБО "Про звернення до Організації Об'єднаних Націй та Європейського Союзу щодо розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки".

У червні 2015 року було прийнято закон, який регулює питання проведення на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки в частині розширення підстав для допуску і перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України.

Через рік Україна висловила здивування через бездіяльнсть Радбезу ООН у відповідь на прямий запит Києва про розгортання в окупованих регіонах Донбасу миротворчої місії ООН.

У вересні Порошенко має намір знову порушити це питання на сесії Генеральної асамблеї ООН. Україна готова на три варіанти введення миротворців: у вигляді поліцейської місії ОБСЄ, місії ООН і європейської поліцейської місії. Місія повинна буде знаходитися на всій окупованій території Донецької та Луганської областей, у так званій "сірій зоні" і на українсько-російському кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram