ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві затримали п'ятьох поліцейських, які грабували і били громадян на залізничному вокзалі

Також задокументовано факти "кришування" кишенькових злодіїв.

У Києві затримали п'ятьох поліцейських, які грабували і били громадян на залізничному вокзалі

Сьогодні вночі на Центральному залізничному вокзалі в Києві затримали п'ятьох співробітників патрульної поліції, які впродовж тривалого часу здійснювали напади на подорожуючих громадян і грабували їх.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури в Фейсбуці.

Поліцейські під різними приводами доставляли у відділення громадян, які самостійно подорожували або перебували в нетверезому стані. Після чого, застосовуючи до затриманих спецзасоби (наручники, сльозогінний газ), а також фізичну силу, грабували їх.

Як правило "здобиччю" злочинців у погонах були гроші, мобільні телефони потерпілих та інші цінні речі.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

На цей момент встановлено причетність зловмисників щонайменше до 10 нападів на громадян, які були здійснені ними з березня по вересень поточного року. Крім того, під час проведення слідчих дій задокументовані факти "кришування" зазначеними поліцейськими кишенькових злодіїв з подальшим перерозподілом між собою викрадених грошей і речей.

"Затримання зазначених співробітників поліції відбулося під час здійснення ними чергового пограбування громадянина на Центральному залізничному вокзалі", - відзначили в прокуратурі.

Затриманим оголошено про підозру за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 2 ст. 186 (грабіж) КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу і звільнення з посад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram