ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 36 разів порушили режим тиші на Донбасі

Втрат серед ЗСУ немає. 

Бойовики 36 разів порушили режим тиші на Донбасі
Фото: Макс Левин

Протягом минулої доби бойовики активізували збройні провокації в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, здебільшого застосовуючи стрілецьку зброю і гранатомети.

Про це повідомляє прес-центр АТО у  Фейсбуці.

Основна напруга зберігалася на Донецькому напрямку. Тут зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів бойовики чотири рази відкривали вогонь у районі Зайцевого, двічі - неподалік Пісків. В Авдіївській промзоні, біля Кам'янки й шахти Бутівка терористи застосовували гранатомети.

Неспокійно було і на Приморському напрямку. Після 18.00 бойовики продовжили вогневі провокації в околицях Водяного. Також під гранатометним вогнем опинилися позиції військових на підступах до Лебединського, Широкиного і Мар'їнки. А по опорних пунктах у Талаківці тричі били з великокаліберних кулеметів.

На Луганському напрямку бойовики відкривали вогонь з різних видів зброї в районі Кримського, Станиці Луганської і Малинового.

"Усього за минулу добу зафіксовано 36 обстрілів позицій ЗСУ з боку російсько-окупаційних угруповань. З них 18 характеризуються як прицільні. Втрат серед українських військових немає", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, 22 серпня лідери "нормандської четвірки" підтримали рішення про "шкільне" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня. Наступного дня Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочено до початку нового навчального року.

25 серпня, першого дня нового перемир'я, були поранені троє військових.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram