ГоловнаСуспільствоПодії

Луценко припустив нові затримання у справі "Мультика"

Слідство буде розбиратися з усіма, незалежно від їхньої партійної приналежності.

Луценко припустив нові затримання у справі "Мультика"
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор України Юрій Луценко припустив нові затримання у справі миколаївського кримінального авторитета Михайла Титова, відомого під прізвиськом "Мультик". За словами генпрокурора, сьогодні перевіряється низка депутатів міської та облради на предмет співпраці з організованою злочинністю.

Про це він сказав у понеділок на брифінгу у Миколаєві, повідомляє Укрінформ.

"У справі кримінального авторитета "Мультика" можуть бути ще затримані, бо нині перевіряється ще низка депутатів як міської, так і обласної ради на предмет співпраці з його організованим злочинним угрупованням. Мене дивує у цій справі самогубна безбашенність окремих політичних сил, які стали на захист угруповання "Мультика". Це їхня справа, кожен може йти на дно, як хоче, але те, що роблять миколаївські депутати, викликає подив. Однак тільки на перший погляд, тому що на другий  вони настільки залежні від бандитів, що змушені здійснювати ганебні дії навіть під їх (цих бандитів, - ред.) диктовку з камери Маріупольського СІЗО", - сказав Луценко.

Генпрокурор зазначив, що слідство буде розбиратися з усіма, незалежно від їхньої партійної приналежності.

"На жаль, там не одна партія, а весь політичний спектр", - додав Луценко.

Луценко підкреслив, що прокуратура надасть оцінку діям всіх, бо вилучені під час обшуків матеріали дають таку можливість.

Нагадаємо, 29 серпня за результатами спецоперації Генпрокуратури і Служби безпеки України були затримані Михайло Тітов, відомий як "Мультик", бізнесмен Олексій Пеліпас, а також Борис Серафимов, Дмитро Леонов і Олег Коноваленко.

Як звинувачення у документах фігурують постачання наркотиків і зброї з зони АТО; розкрадання бюджетних коштів; шахрайство; вимагання.

За даними слідства, ОЗУ "Мультика" контролювало фракцію "Опоблоку" у міськраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram