ГоловнаСуспільствоЖиття

Генсек ОБСЄ приїде до Києва перед Генасамблеєю ООН

Гремінгер відвідає офіси спостерігачів ОБСЄ.

Генсек ОБСЄ приїде до Києва перед Генасамблеєю ООН
Фото: FDFA EDA

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер, який узявся до своїх обов'язків півтора місяця тому, має намір найближчим часом відвідати Київ.

Про це повідомляє

"РИА Новости. Украина".

"Я поїду на Генеральну Асамблею ООН, щоб узяти участь у сегменті високого рівня. Але до поїздки в ООН я збираюся до Києва, маю намір відвідати Спеціальну моніторингову місію в Україні, щонайменше її київські офіси, що буде чітким сигналом, що це один з моїх основних пріоритетів", - сказав Гремінгер.

Нагадаємо, Генасамблея ООН відкриється 12 вересня. З 19 вересня почнуться обговорення загальнополітичних питань у рамках тижня високого рівня.

Молдова і Україна мають намір винести на сесію

питання про необхідність втручання ООН у конфлікти за участю Росії - в Придністров'ї і на Донбасі. Крім того, президент України Петро Порошенко запропонує ввести миротворців на Донбас. Очікується, що президент США Дональд Трамп виступить на Генасамблеї ООН з промовою і обговорить зі світовими лідерами реформу ООН. Участі в заході російського президента Володимира Путіна не заплановано, повідомив нещодавно його прес-секретар Дмитро Пєсков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram