ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція оприлюднила постанову про закриття справи проти Балицької

Слідчий не знайшов ознак злочину.

Обухівський відділ Національної поліції України в Київській області на запит народного депутата Ольги Балицької опублікував постанову про закриття проти неї кримінального провадження. Копія документа є в розпорядженні LB.ua.

Нагадаємо, про закриття справи проти Балицької повідомляли наприкінці серпня. Слідчий Нацполіції не знайшов у діях депутата ознак злочину.

Нагадаємо. кримінальне провадження проти депутата Київради Ольги Балицької було відкрито на підставі письмового повідомлення ТОВ "Inews", у якому йшлося про те, що чиновники Вишгородської райдержадміністрації, ймовірно, перевищуючи свої повноваження, порушуючи норми лісового законодавства, неправомірно передали у власність фізичним особам земельні ділянки для ведення індивідуального садівництва. Слідство порушень не виявило.

В останні шість місяців Ольга Балицька активно займається проблемою забудови території колишнього Сінного ринку. Офіційно будівництво веде "британський інвестор", проте в експертних колах його пов'язують з можливим впливом колишнього заступника генерального прокурора Анатолія Даниленка та колишнього депутата Київради Геннадія Ільїна. У зв'язку з чим Балицька неодноразово отримувала натяки на можливість переслідування і прямі погрози життю у вигляді інсценування похорону біля вікон її будинку.

30 червня відбулися обшуки в заміському будинку Ольги Балицької. Це сталося, коли депутатки не було вдома.

На місці Сінного ринку заплановано побудувати 14 будинків площею 113 тис. квадратних метрів. Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, який планують забудувати, розташовано 9 пам'яток місцевого значення і 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких із цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини. Активісти наполягають на тому, щоб щільність і висотність забудови була знижена, однак забудовник відмовився йти на компроміс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram