ГоловнаСуспільствоВійна

Доба в зоні АТО пройшла без втрат, одного військового легко поранено (оновлено)

Більшість обстрілів здійснювалися зі стрілецької зброї і були короткими.

Доба в зоні АТО пройшла без втрат, одного військового легко поранено (оновлено)
Фото: Макс Левин

У суботу, 2 серпня, бойовики незаконних збройних формувань "ДНР" і"ЛНР" 26 разів відкривали вогонь по українських позиціях. Більшість обстрілів здійснювалися зі стрілецької зброї і були короткими. Тому втрат серед українських військових не було, йдеться в ранковому зведенні штабу АТО.

"У кінці минулої доби в районі проведення АТО противник збільшив обстріли українських позицій. Після 18.00 бойовики активізували вогневі провокації з використанням стрілецької зброї як на донецькому, так і на приморському напрямах", - повідомив спікер штабу АТО Анатолій Стельмах.

У районі Авдіївської промзони бойовики чотири рази обстрілювали опорні пункти ЗСУ зі стрілецької зброї і гранатомета. Також увечері і вночі під вогнем двічі опинялися українські укріплення на підступах до Зайцевого та Кам'янки і тричі - поблизу Майорська.

На приморському напрямку НВФ чотири рази з гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї обстріляли опорні пункти ЗСУ біля Водяного. Крім того, факти застосування бойовиками стрілецької зброї зафіксовані в околицях Талаківка і Гнутового. В районі Широкиного двічі бив крупнокаліберний кулемет.

На луганському напрямку близько 20:00 поблизу Новозванівки бойовики застосовували гранатомет.

Оновлення. Речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник на щоденному брифінгу уточнив дані щодо втрат. За його словами, загиблих вчора не було, але одного українського бійця легко поранено.

"Минулої доби бойовики продовжували утримуватися від застосування важкого озброєння на лінії розмежування. Водночас на деяких ділянках фронту окупанти систематично відкривають вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів в сторону позицій сил АТО ... За минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовий не загинув, але один військовослужбовець отримав легке поранення. Це сталося біля Зайцевого в результаті ворожого обстрілу з легкого озброєння", - розповів він.

Нагадаємо, що 1 вересня втрат в рядах ЗСУ також не було.

Незважаючи на скорочення кількості обстрілів, спостерігачі ОБСЄ визнали, що на Донбасі не дотримується так зване шкільне перемир'я, оголошене 25 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram