ГоловнаСуспільствоВійна

У полоні в бойовиків перебувають 144 українці, - СБУ

Їх кількість зросла через затримання цивільних. 

У полоні в бойовиків перебувають 144 українці, - СБУ
Фото: EPA/UPG

Станом на 2 вересня в заручниках бойовиків на Донбасі перебувають 144 українці.

Про це повідомив радник голови Служби безпеки Юрій Тандіт в ефірі телеканалу "112 Україна".

"За останні дні, на жаль, цифра дещо зросла саме через те, що були затримані звичайні цивільні, які не мали зброї і не перебували на лінії розмежування, а також не були учасниками АТО. Їм інкримінують надумані звинувачення у шпигунстві та інших злочинах , яких вони не скоювали", - зазначив він.

Тандіт також закликав усіх громадян, які перебувають на лінії розмежування, пам'ятати про небезпеку незаконного затримання терористами.

"Там запроваджені комендантські години, не діють українські закони, а людей можуть затримувати без суду і слідства", - наголосив він.

Нагадаємо, звільнення заручників залишається одним з головних питань роботи Контактної групи в Мінську, проте як і раніше залишається не вирішеним. Раніше представники "ДНР" і "ЛНР" погодилися виключити зі списку осіб, звільнення яких вони вимагають, два десятка кримінальних злочинців, які не мають стосунку до подій на Донбасі. При цьому сепаратисти продовжують вимагати амністії та звільнення ще 45 осіб, котрі не мають стосунку до конфлікту і котрі скоїли тяжкі злочини - беркутівців, які розстрілювали Небесну сотню, організаторів терактів у Одесі й Харкові.

Бойовики визнали утримання тільки 70 полонених із загальної кількості у 137 чоловік (станом на липень, - ред.).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram