ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-директора Львівського облавтодору підозрюють у розтраті понад 2,8 млн гривень

Чиновник доручив керівникам підпорядкованих йому підрозділів вирахувати й підробити офіційні документи з виготовлення асфальтобетону. 

Екс-директора Львівського облавтодору підозрюють у розтраті понад 2,8 млн гривень
Фото: Владислав Мусиенко

Співробітники Національної поліції  повідомили про підозру одному з колишніх керівників державного підприємства "Львівський облавтодор" у привласненні 2,8 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі.

"Правоохоронці встановили, що один з колишніх керівників державного підприємства "Львівський облавтодор", зловживаючи своїм службовим становищем, надав незаконні усні вказівки керівникам підпорядкованих підрозділів вирахувати й підробити офіційні документи з виготовлення асфальтобетону", - йдеться в повідомленні.

Держпідприємству було зайво перераховано з держбюджету понад 2,8 млн гривень на оплату електроенергії, природного газу й на виконання роботи відповідно до актів приймання виконаних будівельних робіт.

Екс-чиновнику було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, у липні минулого року правоохоронці затримали колишнього директора держпідприємства "Дніпропетровський облавтодор", котрого підозрюють у розтраті близько 10 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт доріг.

У квітні керівники чотирьох облавтодорів (Сумської, Закарпатської, Тернопільської та Черкаської областей) дістали догани за порушення дисципліни.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram