ГоловнаСуспільствоОсвіта

Марина Порошенко і Валентин Резніченко відкрили першу в Україні ресурсну кімнату для особливих дітей

Це зразок, який упроваджуватимуть в інших регіонах.

Фото: Дніпропетровська ОДА

Перша леді держави Марина Порошенко і голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко в селищі Петриківка на Дніпропетровщині відкрили реконструйовану школу з першою в Україні ресурсною кімнатою і бібліотекою для дітей з особливими потребами. Про це повідомляє прес-служба обласної адміністрації.

Проект було реалізовано за технічним завданням Благодійного фонду Порошенка, який втілює програму «Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації», і за сприяння голови Дніпропетровської ОДА. Ресурсна кімната - спеціально обладнаний клас, де діти з особливими потребами зможуть навчатися за індивідуальною програмою. Корекційні педагоги допомагатимуть хлопчикам і дівчаткам, зокрема, отримати повсякденні побутові навички. Для цього закуплено всі необхідні меблі і техніку.

«Сьогодні ми відкриваємо Петриківську школу. Саме такими повинні бути опорні школи по всій Україні. Це дійсно приклад для багатьох регіонів, як треба допомагати особливим дітям отримувати якісні знання в хороших умовах. Участь у проекті розвитку інклюзивної освіти буреть п'ять областей, але ресурсна кімната в Петриківській школі - найперша. Це зразок, який буде впроваджуватися в інших регіонах», - зазначила дружина Президента України Марина Порошенко.

Ресурсна кімната створена за європейськими стандартами й адаптована до українських реалій. Такі приміщення функціонують у навчальних закладах США, Норвегії, Данії, Литви та Молдови, а тепер їх перевагами зможуть користуватися четверо учнів з особливими потребами Петриківської школи.

Фото: Дніпропетровська ОДА

«Нарешті діти з особливими потребами отримали можливість відвідувати звичайні школи. Ми розуміємо хвилювання цих дітей і їхніх батьків, тому робимо все, щоб зробити навчання максимально комфортним. Крім ресурсної кімнати, цього року відкриваємо медіатеки в 50 школах області. Тут можна позайматися з корекційним педагогом, почитати, посидіти в Інтернеті, відпочити, поспілкуватися з однолітками. Одну з таких кімнат облаштували в Петриківській школі. Усього в області працюють уже майже 150 інклюзивних шкіл, де навчаються близько 400 дітей», - розповів Валентин Резніченко.

Щоб діти вчилися в комфортних умовах, Петриківську школу відремонтували вперше за 87 років, замінили всі комунікації, встановили нові вікна, утеплили фасади. Усього цього року команда Валентина Резніченка реконструює в області 25 шкіл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram