ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 24 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО

Ознак підготовки до наступальних дій немає, зазначають у штабі.

За добу бойовики 24 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики продовжили поодинокі обстріли позицій сил антитерористичної операції на Донбасі, використовуючи переважно стрілецьку зброю.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Основна активність терористів зберігалася на Донецькому напрямку. Майже 70% від загального числа обстрілів відбулися в районі Авдіївської промзони, шахти Бутівка і Зайцевого. Тут після 18:00 бойовики кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів.

На Луганському напрямку з гранатомета терористи обстріляли укріплення військових біля Катеринівки.

На Приморському напрямку наприкінці доби зберігалася тиша.

Усього з початку доби бойовики 24 рази відкривали провокаційний вогонь по позиціях сил АТО.

"За нашими оперативними даними, зараз основні зусилля супротивника спрямовані на підтримку готовності резервів, прихованого управління військами, вдосконалення фортифікаційного обладнання і проведення заходів бойової підготовки. Ознак підготовки до наступальних дій немає", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, 22 серпня лідери "нормандської четвірки" підтримали рішення про "шкільне" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня. Наступного дня Контактна група домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочене до початку нового навчального року.

Оскільки бойовики продовжують провокаційні обстріли, Контактна група 31 серпня провела відеоконференцію, протягом якої українська сторона закликала зробити все для того, щоб з 1 вересня режим припинення вогню дотримувався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram