ГоловнаСуспільствоПодії

Російські силовики пояснили блокування храму УПЦ КП у Сімферополі рішенням суду від 2015 року

Прокуратура обіцяє покарати причетних до грубого порушення прав людей на свободу віросповідання в Криму.

Російські силовики пояснили блокування храму УПЦ КП у Сімферополі рішенням суду від 2015 року
Фото: Алина Смутко/krymr.com

Підконтрольне Кремлю управління російської служби судових приставів в анексованому Криму пояснило блокування храму св. рівноапостольних Ольги та Володимира Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі рішенням російського Арбітражного суду Криму.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на прес-службу відомства.

"На примусове виконання у відділ судових приставів у Центральному районі Сімферополя Управління Федеральної служби судових приставів у Криму надійшло рішення Арбітражного суду Криму передати Міністерству майнових і земельних відносин Криму за актом прийому-передачі нерухомого майна, що належить Криму - нежитлові приміщення площею 112,6 кв. м, розташовані на першому поверсі будівлі, протягом 10 днів з дня набуття рішенням чинності", - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що 28 серпня 2017 року було порушено виконавче провадження, "оскільки рішення Арбітражного суду боржником добровільно не виконано у встановлений судом термін".

Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент повідомив, що блокувати сімферопольський храм УПЦ КП російські силовики прийшли, щоб виконати рішення підконтрольного Кремлю Арбітражного суду Сімферополя від 2015 року.

Владика Климент пояснив, що ще 2004 року Фонд майна Криму уклав договір з управлінням Кримської єпархії про те, що їй належать 409 кв. м. площі першого поверху. За його інформацією, вся площа першого поверху - це не 409 кв. м., а 432 кв. м.

"Річ у тому, що тодішні співробітники Фонду майна... займалися майновими аферами і одночасно здали двом організаціям одну й ту саму площу", - повідомив Климент.

Він зазначив, що існує постанова Верховної Ради Криму, згідно з якою єпархії мали передати 1400 кв. м.

"За фактом у мене є 1200 кв. м. Згідно з додатковою угодою 2004 року, у мене є 409 кв. м. А тепер вони приходять, вони вилучають площі. Тому площа, яку я зараз буду займати, вона буде меншою, ніж та, яка є в договорі оренди. Тому що в договорі оренди прописано 409 кв. м", - пояснив владика.

Прокуратура АРК перевіряє блокування російськими силовиками українського храму в Сімферополі.

Прокуратура обіцяє покарати причетних до переслідування Української православної церкви Київського патріархату і грубого порушення прав людей на свободу віросповідання в Криму.

Як повідомляли, вранці 31 серпня російські спецслужби заблокували храм св. рівноапостольних Ольги та Володимира і пошкодили руку архієпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram