ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада попередила "Інтер" стосовно недотримання мовних квот

Телеканал повинен протягом місяця внести зміни у свою діяльність.

Нацрада попередила "Інтер" стосовно недотримання мовних квот
Фото: facebook.com/dbelotserkovets

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення за результатами позапланової перевірки чотирьох каналів медіа-холдингу "Inter Media Group" виявила порушення й оголосила попередження, згідно з яким телеканали повинні протягом місяця внести зміни у свою діяльність.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Ми перевіряли всі медіа-групи, але тільки "Інтер" не дотримується вимог", - заявив голова Нацради Юрій Артеменко.

За ПрАТ "Телеканал "Інтер" визнано порушення частини четвертої ст. 28 Закону "Про телебачення і радіомовлення" та п. 4.2. Інструкції про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги, оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення та про порушення законодавства про рекламу.

"Зобов'язати ліцензіата ПрАТ "Телеканал "Інтер", м. Київ, протягом місяця з дня прийняття цього рішення привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства. У разі невиконання ліцензіатом цього рішення Національна рада може застосувати до ліцензіата санкції, передбачені чинним законодавством України", - йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 23 травня Рада ввела 75% квоту на українську мову на телебаченні. 6 червня президент Петро Порошенко підписав цей закон. Закон набуде чинності 13 жовтня.

Влітку 2016 року Рада ввела квоти на українські пісні в радіоефірі. У перший рік роботи закону вони повинні становити не менш ніж 25% від загального часу звучання пісень протягом доби. Потім поступово квоти збільшать до 35%. Для новин і ранкових передач квота української мови - 50% у перший рік з подальшим збільшенням до 60%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram