ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група з питань Донбасу провела скайп-зустріч з приводу дотримання перемир'я

Про заклик до режиму тиші бойовики ОРДЛО дізналися зі ЗМІ.

Контактна група з питань Донбасу провела скайп-зустріч з приводу дотримання перемир'я

Тристороння контактна група з питань урегулюванню ситуації на Донбасі провела відеоконференцію з представниками "ДНР" і "ЛНР", ініційовану через безперервні обстріли.

Про це повідомила у Фейсбуці прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарія Оліфер.

Вона підкреслила, що українська сторона послідовно виконує взяті на себе зобов'язання в рамках угоди про режим тиші з 25 серпня 2017 року. Водночас режим припинення вогню систематично порушується з боку ОРДЛО, що свідчить про те, що Російська Федерація і ОРДЛО не дотримуються досягнутих домовленостей.

Про це свідчить відсутність відповідних розпоряджень: за інформацією СММ ОБСЄ, про заклик Тристоронньої контактної групи до режиму тиші з нагоди нового навчального року незаконні збройні формування ОРДЛО дізналися зі ЗМІ.

"Українська сторона закликала зробити все для того, щоб завтра, 1 вересня, режиму припинення вогню було максимально дотримано. Порушення режиму тиші з боку ОРДЛО повинні бути розслідувані СММ ОБСЄ, а винні - виявлені і покарані, з конкретними прикладами і оприлюдненням таких випадків", - написала Оліфер.

Також ТКГ закликала ОРДЛО забезпечити повноцінний і безперешкодний доступ спостерігачів по всій території Донбасу - від лінії зіткнення до українсько-російського кордону.

Нагадаємо, 22 серпня лідери "нормандської четвірки" - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін і президент України Петро Порошенко - підтримали рішення про "шкільне" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня. Наступного дня Контактна група домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочено до початку нового навчального року.

25 серпня, першого ж дня нового перемир'я, було поранено трьох військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram