ГоловнаСуспільствоВійна

Україна розглядає три варіанти введення миротворців на Донбас, - БПП

Росія не може брати участь у миротворчій місії.

Україна розглядає три варіанти введення миротворців на Донбас, - БПП
Фото: ООН/Марко Дормино

Україна розглядає три варіанти введення миротворчої місії на Донбас.

Про це повідомляє прес-служба фракції "Блок Петра Порошенка" з посиланням на члена комітету парламенту з питань нацбезпеки і оборони Артура Герасимова.

"Зараз в обговоренні є кілька варіантів. Перший - це, наприклад, формат, запропонований президентом, озвучений під час сесії Генеральної Асамблеї ООН. Також в обговоренні дійсно перебуває формат введення миротворців під формат ОБСЄ. І також обговорюється введення миротворців під формат поліцейської місії з Європи . Що буде швидше і буде ефективніше, покаже час", - розповів він.

Герасимов також зазначив, що влада робить усе можливе для прискорення цього процесу.

При цьому він підкреслив, що Росія не може брати участь у миротворчій місії.

"Тепер щодо того, що Росія - країна-агресор - одночасно може бути агресором і миротворцем. Цього не буде", - додав депутат.

Нагадаємо, Україна вже два роки просить ввести миротворчу місію на Донбас.

На початку березня 2015 року Порошенко підписав указ про звернення до Ради Безпеки ООН з проханням про введення миротворців на Донбас. Документ активував рішення РНБО "Про звернення до Організації Об'єднаних Націй та Європейського Союзу щодо розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки".

У червні 2015 року було прийнято закон, який регулює питання проведення на території України міжнародної операції для підтримання миру і безпеки в частині розширення підстав для допуску і перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України.

Через рік Україна висловила подив у зв'язку з бездіяльністю Радбезу ООН у відповідь на прямий запит Києва про розгортання в окупованих регіонах Донбасу миротворчої місії ООН.

У вересні Порошенко має намір знову порушити це питання на сесії Генасамблеї ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram