ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО не зазнали втрат за добу

Зафіксовано 21 обстріл.

Сили АТО не зазнали втрат за добу
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики на Донбасі 21 раз відкривали вогонь, постраждалих серед українських військових немає.

Про це повідомляє штаб АТО.

Під час обстрілів бойовики використовували переважно стрілецьку зброю.

Певне напруження зберігається в районі Авдіївської промзони. Тут увечері і вночі бойовики тричі відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також на Донецькому напрямку під вогонь терористів зі стрілецької зброї потрапили українські укріплення неподалік Зайцевого.

На Приморському напрямку бойовики застосовували великокаліберні кулемети в околицях Водяного, Лебединського і Талаківки. Обстріли були нетривалими.

На Луганському напрямку наприкінці доби зберігалася тиша.

Нагадаємо, в понеділок канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон зажадали від президента України Петра Порошенка та президента РФ Володимира Путіна виконати взяті на себе зобов'язання щодо припинення вогню на сході України.

Лідери Німеччини і Франції заявили, що ситуація на Донбасі істотно не поліпшилася після набуття чинності домовленості про нове перемир'я.

У відповідь Порошенко заявив, що заклик адресований насамперед Путіну.

22 серпня лідери "нормандської четвірки" - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін і президент України Петро Порошенко - підтримали рішення про "шкільне" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня. Наступного дня Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочене до початку нового навчального року.

25 серпня, в перший день нового перемир'я, було поранено трьох військових. 26, 27 і 28 серпня сили АТО не зазнали втрат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram