ГоловнаСуспільствоПодії

У Вінниці сталася масова бійка через будівництво кладовища

Серед постраждалих місцеві мешканці, працівники поліції та журналіст. 

У Вінниці в мікрорайоні Сабарів у вівторок сталася масова бійка через будівництво кладовища, інформує  відділ комунікації  обласної поліції.

"Сьогодні, 29 серпня, близько 10-ї години до поліції стали надходити повідомлення про побиття мешканців мікрорайону Сабарів, які протестують проти будівництва кладовища. Серед постраждалих був журналіст місцевого видання", - йдеться в повідомленні.

Попередньо встановлено, що між протестувальниками й забудовником виникла суперечка, яка згодом переросла в бійку. Як зазначається, серед постраждалих місцеві мешканці, працівники поліції та журналіст.

За інформацією порталу Вінниця.Info, вранці на територію майбутнього кладовища заїхала техніка, почали ставити металевий паркан. У цей час на полі зібралися кілька сотень людей: одні протестували проти будівництва, інші, навпаки, підтримували такі дії, адже в місті практично не залишилося місць для поховання. Представники мікрорайону Сабарів почали валити паркан. Сталася бійка. 

На місце подій прибули заступники мера Вінниці Володимир Тимощук і Микола Форманюк.

"Є відповідне рішення ради. Відповідно до Закону "Про місцеве самоврядування" та Конституції, підлягає виконанню всіма, зокрема жителями Сабарова. Рішення ухвалено в рамках чинного законодавства. Мер уже півтора місяця чекає ініціативну групу. Ми готові до діалогу. З вашого боку, крім силового варіанту, діалогу немає. Ви маєте прислухатися до думок й інших громадян міста Вінниці. Не повинні ставити на коліна 150 чоловік усю Вінницю", - заявив заступник мера Володимир Тимощук.

Люди назвали дії міськради злочинними, аргументуючи це браком будь-яких документів. Форманюк, своєю чергою, зазначив, що вся документація готова і разом становить 12 томів. Активістам запропонували поїхати і подивитися її до виконкому, однак ніхто не погодився.

Внаслідок інциденту слідчими Вінницького відділу поліції порушено провадження за ст. 356 КК (самоправство), ч.2 ст. 296 КК (хуліганство), ч.1,2 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.2 ст.186 КК (грабіж) та ч.1 ст.171 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

За даними Вінниця.info, в місті вже близько місяця тривають акції протесту через будівництво кладовища на Сабарові. Детальний план забудови території (зокрема з 36 гектарами кладовища) затвердили на громадських слуханнях минулої весни.

Раніше видання повідомляло, що у Вінниці практично не залишилося місць для поховання. Однак люди не перестають блокувати будівництво нового кладовища на Сабарові. Щоб не дати техніці працювати на полі невідомі розкидали металеві "їжаки".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram