ГоловнаСуспільствоЖиття

П'ятьом фігурантам "справи 2 травня" продовжили арешт на місяць

Клопотання сторони обвинувачення про відвід суддів відхилено. 

П'ятьом фігурантам "справи 2 травня" продовжили арешт на місяць
Фото: Depositphotos/JanPietruszka

Судова колегія у місті Чорноморську, що слухає справу про масові заворушення в Одесі 2 травня 2014 року (у частині подій на Грецькій площі), задовольнила клопотання прокуратури про утримання під вартою п'ятьох фігурантів  цього кримінального провадження, відхиливши клопотання сторони обвинувачення про відвід суддів.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Судова колегія під головуванням Олега Семенова розглянула сьогодні два клопотання сторони обвинувачення. Зокрема, про відвід суддів у зв'язку з допущеними членами колегії грубими порушеннями процесуальних норм і продовженням терміну утримання під вартою п'ятьох фігурантів кримінального провадження", - заявила представник прес-служби Одеської облпрокуратури Наталія Хорунжа.

За її словами, сторона обвинувачення вважає, що "суддями порушений принцип змагальності сторін, свободи в наданні ними суду своїх доказів і в доведенні їх переконливості, що свідчить про упередженість суду". 

 

Крім того, на попередньому засіданні "суд задовольнив клопотання сторони захисту про відвід прокурора не тільки вийшовши за межі своїх повноважень, але й за відсутності на процесі учасників судового провадження. Надалі це може бути безумовною підставою для скасування судом вищої інстанції будь-якого вироку в цьому кримінальному провадженні", - додала Хорунжа.

Члени судової колегії відмовили прокурору Моско в задоволенні її клопотання про відвід суддів. Однак ухвалили постанову про продовження строку тримання під вартою до 29 вересня п'ятьох фігурантів "справи 2 травня".

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі  сталися масові сутички прихильників єдності України та проросійських сепаратистів. У результаті загинуло 48 людей. 124 людини були травмовані, серед яких 21 правоохоронець.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram