ГоловнаСуспільствоЖиття

На полігоні в Миколаївській області танкісти провели підводні навчання

"Бойові машини більше нагадували пароплави". 

На полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області танкісти батальйону "Звіробій" 54-ї окремої механізованої бригади провели навчання.

Про це повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ в Фейсбуці.

"Бойові машини більше нагадували пароплави, коли з трьома високими трубами рухалися по воді, точніше - по дну спеціально обладнаного вододрому. Екіпажі танків виконували завдання з подолання водної перешкоди з повним зануренням", - наголошується в повідомленні.

Для навчань техніку спеціально готували протягом кількох днів. На танках встановили труболази - для входу екіпажу в танк і виходу з нього, а також - вихлопні й труби для всмоктування повітря. Кожен стик і кожен люк ретельно обробили замазкою для герметизації.

Самі ж бійці напередодні пройшли так звану легку водолазну підготовку - не тільки ознайомилися з протигазом ІП-5, який дає змогу дихати під водою в разі затоплення танка, а й мали можливість випробувати його в дії під час навчальних занурень у тренувальному басейні.

"Оскільки такий досвід цілком може стати в пригоді під час виконання завдань у зоні АТО,  наступного разу танкісти планують виконувати вправу вже по-бойовому без труболаза, із задраєним люком", - зазначили в штабі.

Нагадаємо, українська армія  отримає перші танки "Оплот" до кінця року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram