ГоловнаСуспільствоПодії

Жителя Чернівців затримали за здачу неіснуючих котеджів на Новий рік

Крім того, він приторговував наркотиками.

Жителя Чернівців затримали за здачу неіснуючих котеджів на Новий рік

Житель Чернівців заробив 200 тис. грн на здачу в оренду неіснуючих котеджів для святкування Нового року. Наприкінці серпня його затримали співробітники відділу протидії кіберзлочинності в Чернівецькій області, повідомляють на сайті поліції.

37-річний чоловік розміщував в Інтернеті оголошення про здачу будинків в оренду і просив зацікавлених переказувати заставу для їхнього бронювання - 2500 гривень. Коли орендарі приїжджали за вказаною адресою, то жодного будинку не знаходили.

Таким обманним шляхом зловмисник заробив близько 200 тисяч гривень. Поліція задокументувала 30 постраждалих.

Протягом семимісячного розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.190 КК України (шахрайство) оперативники встановили, що, крім шахрайства, чоловік ще й збуває наркотичні речовини.

Під час продажу партії наркотиків його і затримали. За цим фактом слідчі управління протидії наркозлочинності порушили ще одне кримінальне провадження за ч.2 ст.307 КК України (продаж наркотиків).

У цей час затриманому оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 і ч.2 ст.307 КК України й обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram