ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові судитимуть чоловіка, "який замовив" вбивство своєї собаки

Знаряддям вбивства тварини господар вибрав молоток і "найняв" для цього місцевого п'яницю.

У Харкові судитимуть чоловіка, "який замовив" вбивство своєї собаки
Овчарка (архивное фото)
Фото: Катя Селезнева

Прокуратура Харкова затвердила і скерувала до суду два обвинувальні акти за фактом жорстокого поводження з тваринами.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

"У липні цього року один із жителів Новобаварського району Харкова найняв місцевого п'яницю для вбивства своєї собаки і навіть видав знаряддя злочину - молоток. Як винагороду пообіцяв пляшку горілки", - йдеться в повідомленні.

Виконавець тримав вівчарку за нашийник і бив по голові молотком. Сусідка почула скиглення тварини і, вийшовши на на вулицю, стала свідком жахливого вбивства. Вона викликала зоозахисників і поліцію.

"Урятувати вівчарку не вдалося. За висновками експертного дослідження смерть собаки настала в результаті черепно-мозкової травми, заподіяної тупим твердим предметом у ділянці голови та шиї, а завдані рани спричинили тяжкі страждання тварини перед смертю", - розповіли в прокуратурі.

Господар тварини так і не зміг сформулювати, чому він вирішив позбутися тварини, та ще й таким способом. Йому інкримінують підбурювання і пособництво в знущанні над твариною (ч.ч. 4, 5 ст. 27, ч. 1 ст. 299 КК України), а 51-річному виконавцю - знущання над твариною (ч. 1 ст. 299 КК України) .

Нагадаємо, 1 серпня президент Петро Порошенко підписав закон про посилення покарання за жорстоке поводження з тваринами з певними зауваженнями і пропозиціями.

Раніше житель Луцька отримав 5 років в'язниці за знущання над кошенятами. А півроку тому до позбавлення волі за аналогічною статтею засудили 18-річну лучанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram