ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 35 обстрілів за добу, втрат немає

Ворог переважно застосовував стрілецьку зброю, всі провокації були короткочасними.  

Штаб АТО нарахував 35 обстрілів за добу, втрат немає
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу російсько-окупаційні угруповання 35 разів застосовували зброю на Донбасі. Втрат серед українських військових немає.

Здебільшого ворог застосовував лише стрілецьку зброю, а всі збройні провокації були короткочасними, повідомляє штаб АТО.

Найбільша кількість обстрілів увечері й уночі була на Приморському напрямку. Бойовики шість разів відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів по укріпленнях на підступах до Водяного. Короткострокові вогневі провокації зафіксовані також у районах Широкиного і Павлополя.

На Донецькому напрямку наприкінці доби ворог двічі бив з гранатометів по Авдіївській промзоні. Крім того, бойовики кілька разів обстрілювали зі стрілецької зброї опорні пункти неподалік Зайцевого. У відповідь українські захисники двічі відкривали вогонь.

На Луганському напрямку за добу зафіксовано лише один обстріл. Протягом декількох хвилин бойовики вели вогонь із стрілецької зброї біля Станиці Луганської.

Нагадаємо, 23 серпня лідери "нормандської четвірки" - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін і президент України Петро Порошенко - підтримали рішення про "шкільне" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня. Наступного дня Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочено до початку нового навчального року.

Трьох військових було поранено першого ж дня нового перемир'я.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram