ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко: Українську армію готували до війни, а тому свідомо знищували

"До цього причетна ціла група попередніх керівників Міноборони".

Порошенко: Українську армію готували до війни, а тому свідомо знищували

Президент Петро Порошенко вважає, що посадові особи, причетні до розкрадання та свідомого знищення української армії в минулі роки, повинні відповісти за свої дії.

Про це він заявив, відвідуючи виставку озброєння в центрі Києва, повідомляють на сайті президента.

Порошенко нагадав, що до Революції Гідності українська армія "розкладалася під впливом російської пропаганди", яка "заколисувала Збройні Сили до початку війни". Він зазначив, що в тодішніх директивних документах влади стверджувалося, що перед Україною нібито немає термінових військових загроз.

"І не тільки Збройні Сили, а й усе суспільство заколисували казками про те, що ніхто на нас ніколи не нападе і нам не потрібні ніякі оборонні блоки. Безблоковий статус був оптимальним, на їхній погляд, - сказав Порошенко. - Де зараз ті агітатори? Я хочу їм подивитися в очі. Усі вони в Росії, усі втекли і живуть там, зрадивши Батьківщині, на кошти своїх замовників", - додав він.

На думку Порошенка, українську армію готували до війни, а тому свідомо знищували, знімаючи з озброєння найбільш боєздатні зразки техніки.

"До цього причетна ціла група попередніх керівників Міністерства оборони. І за безцінь розпродаючи це майно, мотивуючи себе корупцією, переводячи на склади надлишкове озброєння, те, чого зараз, а особливо тоді, нам дуже не вистачало... Я підкреслюю, що цьому злочину ще належить дати, навіть не кримінальну, а політичну, юридичну та моральну оцінку", - підкреслив президент.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура розслідує діяльність усіх міністрів оборони, починаючи з 2001 року, щоб з'ясувати, хто з них причетний до підриву обороноздатності України.

Наприкінці березня 2016 року міністр оборони Степан Полторак оголосив про запуск реформи Міноборони. Він також скасував 630 наказів, які втратили свою актуальність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram