ГоловнаСуспільствоВійна

Чотирьох військових поранено за добу на Донбасі

У темряві бойовики активізували обстріл.

Чотирьох військових поранено за добу на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу незаконні збройні формування на Донбасі 28 разів порушили режим тиші. Трьох військових поранено, один отримав бойову травму.

Як повідомляє штаб АТО, наприкінці дня російсько-окупаційні угруповання активізували обстріл з використанням важкого озброєння.

Зокрема, на Приморському напрямку бойовики двічі били з артилерії калібру 122 міліметри по опорних пунктах на підступах до Талаківки і Водяного. А близько 20:00 ворог неприцільно випустив щонайменше шість снарядів калібру 152 міліметри біля селища Водяне - в район, де взагалі немає українських позицій. Крім того, наприкінці доби під мінометний вогонь двічі потрапили опорні пункти поблизу Гнутового, а з гранатометів били по околицях Павлополя.

На Донецькому напрямку напружена ситуація зберігається в Авдіївський промзоні. Тут з 19:00 і майже до півночі бандити вели вогонь зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У відповідь українські військові накривали противника щільним вогнем. У результаті такого протистояння один боєць ЗСУ отримав поранення. Також увечері і вночі бойовики відкривали вогонь у районі Луганського, Троїцького, Зайцевого і шахти Бутівка.

На Луганському напрямку бойовики з мінометів і гранатометів били по опорних пунктах в околицях Новоолександрівки і Кримського. У результаті обстрілу двоє українських захисників отримали поранення.

Нагадаємо, штаб АТО заявив, що протягом останнього тижня різко змінилася тактика проросійських бойовиків на Донбасі. Вони почали навмисно підпалювати поля і житлові будівлі.

У понеділок на Донбасі один боєць АТО загинув, ще один отримав поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram