ГоловнаСуспільствоЖиття

40-метрова ділянка вулиці Ярославів Вал у Києві стане пішохідною з 24 серпня

Мета ініціативи - знизити завантаженість вулиці.

40-метрова ділянка вулиці Ярославів Вал у Києві стане пішохідною з 24 серпня
Фото: http://yarval.a3.kyiv.ua/

З 24 серпня ділянку київської вулиці Ярославів Вал між вул. Стрілецькою й Івана Франка закриють для руху автомобілів. Рух на частині Ярославового Валу від вул. Франка до Володимирської, а також на вул. Золотоворітській стане двостороннім.

Як повідомляють на сайті київської влади, експеримент є частиною спільного проекту з оновлення Ярославового Валу, який організували Київміськадміністрація, ГО "Агенти змін" і Аналітичний центр CEDOS.

Презентація нового пішохідного простору й обговорення ініціативи пройдуть 24 серпня о 20:00 на вулиці Ярославів Вал між вулицями Стрілецькою і Івана Франка.

"Мета ініціативи - знизити надмірну транспортну завантаженість однієї з найкрасивіших вулиць Києва, зменшити затори в центральній частині міста, віддати перевагу основним користувачам вулиці - пішоходам", - сказано в повідомленні.

На перекритій частині Ярославового Валу у вихідні будуть проходити воркшопи й освітньо-інформаційні події. Також заплановане проведення декількох кінопоказів, організація дитячої програми.

Ініціатори експерименту створили спеціальний сайт з відповідями на типові запитання про перекриття Ярославового Валу.

Нагадаємо, з 1 серпня зона від вул. Сагайдачного до Андріївської на Контрактовій площі в Києві стала пішохідною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram