ГоловнаСуспільствоВійна

За добу один боєць АТО загинув, один отримав поранення

Бойовики 30 разів порушили режим тиші на Донбасі.

За добу один боєць АТО загинув, один отримав поранення
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 30 разів порушили перемир'я в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. У результаті один український вояк загинув, ще одного було поранено.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Після 18:00 вівторка терористи активізували обстріл позицій військових, використовуючи переважно міномети і гранатомети.

Основне напруження зберігається на Донецькому напрямку. В районі Авдіївської промзони бойовики з вечора і майже до півночі з мінометів, гранатометів, зенітної установки і стрілецької зброї вели вогонь по опорних пунктах ЗСУ. У відповідь бійці АТО відкривали вогонь на ураження. У результаті цього протистояння один український військовослужбовець загинув. Крім того, ввечері бойовики тричі з озброєння БМП і гранатометів обстрілювали підступи до селища Зайцеве, а по шахті Бутівка протягом двох годин випустили не менш ніж 46 мін різних калібрів.

На Луганському напрямку бойовики застосовували 120-міліметрові міномети в районі Кримського і Новотошківського. Також під обстріл з великокаліберних кулеметів потрапили наші укріплення неподалік Новоолександрівки і Станиці Луганської.

На Приморському напрямку двічі з мінометів калібру 82 міліметри обстрілювали позиції ЗСУ біля Водяного і один раз - на підступах до Широкиного.

Нагадаємо, на думку заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака, рішення щодо Донбасу вже прийнято і Росія буде змушена вивести звідти свої війська. Так він прокоментував підсумки переговорів спецпредставника Держдепу США з питань України Курта Волкера з помічником російського президента Владиславом Сурковим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram