ГоловнаСуспільствоЖиття

Головред луганської газети отримав умовний термін за сепаратистські матеріали

Протягом слідства чоловік визнав свою провину і щиро розкаявся.

Головред луганської газети отримав умовний термін за сепаратистські матеріали
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Новоайдарський районний суд Луганської області засудив головного редактора місцевої газети до п'яти років позбавлення волі умовно за поширення сепаратистських матеріалів.

Про це повідомляють на сайті прокуратури області.

Встановлено, що в травні 2014 року редактор газети "Известия Новоайдарщины" отримав вказівку від так званих "організаторів референдуму" підтримати "ЛНР", розмістивши замітки антиукраїнського характеру і публічні заклики до зміни територіальних кордонів або державного кордону України.

"Під час досудового розслідування чоловік повністю визнав свою провину в умисному поширенні сепаратистських матеріалів, щиро розкаявся, активно співпрацював зі слідством. З огляду на це, між ним і прокурором укладено угоду про визнання винуватості", - зазначили в прокуратурі.

Головреда було визнано винуватим у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) і засуджено до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання строком на 2 роки.

Нагадаємо, колишній голова Станично-Луганської райради отримав чотири роки за сепаратизм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram